Toyota prijst nieuwe Hilux

Toyota maakt de prijzen bekend van de nieuwe generatie Hilux. De pick-up van Toyota is oerbetrouwbaar en over de gehele wereld de meest verkochte pick-up ooit.  De eerste generatie kwam in 1968 op de markt. De achtste generatie is nu in ons land te bestellen vanaf 18.595 euro voor de Hilux Enkele Cabine. De Hilux Xtra Cabine start bij 20.175 euro en de Hilux Dubbele Cabine heeft een vanafprijs van 26.395 euro. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en BPM.

Het ultieme werkpaard
De achtste generatie Hilux is kwalitatief van een nog hoger niveau. Het ultieme werkpaard heeft een trekcapaciteit tot maar liefst 3.500 kilogram en heeft een enorme carrosseriestijfheid, hetgeen grote voordelen biedt in geaccidenteerd terrein. De nieuwe Hilux is gegroeid. Hij is nu 5.335 mm lang (+75 mm), 1.855 mm breed (+20 mm) en 1.815 mm hoog (-45 mm). De lengte van de laadbak is vergroot van 1.544 naar maximaal 1.645 mm, ongekend lang in dit segment.

Dieselmotor toonaangevend krachtig en zuinig
Toyota levert de nieuwe Hilux met een nieuwe efficiënte 2,4 liter D-4D-F dieselmotor (EURO 6) met 110 kW (150 pk) bij 3.400 tpm en 400 Nm trekkracht tussen 1.600 en 2.000 tpm. De dieselmotor is gekoppeld aan een nieuwe handgeschakelde 6-versnellingsbak. Voor de ‘Dubbele Cabine’-versies is tevens de nieuwe 6-trapsautomaat leverbaar. Het gemiddelde brandstofverbruik varieert van 6,8 tot 7,2 l/100 km (CO2-uitstoot: 177-189 g/km).

Actieve veiligheid: Toyota Safety Sense
Toyota Safety Sense is standaard vanaf de Professional op de Hilux en omvat een botspreventiesysteem (Pre-Collision System), rijstrookassistentie (Lane Departure Alert), verkeersbordenherkenning (Road Sign Assist) en automatische grootlichtassistent (Automatic Highbeam). Toyota levert de nieuwe Hilux in de 2 nieuwe kleuren ‘Volcano Red’ en ‘Hydro Blue’ en 6 andere kleuren.

4 carrosserievarianten
De Hilux is vanaf deze zomer leverbaar in 4 varianten:

  1. Enkele Cabine, voorzien van 2 zitplaatsen
  2. Xtra Cabine, voortaan voorzien van slimme ‘Easy Access'-achterdeuren die in tegengestelde richting opengaan, met 4 zitplaatsen (BPM-plichtig)
  3. Dubbele Cabine Van, variant met 2 zitplaatsen (niet BPM-plichtig); met veel laadruimte achter de tussenwand in de cabine
  4. Dubbele Cabine, een ruime 5-zitter (BPM-plichtig)

4 uitrustingsniveaus

Het programma heeft 4 uitrustingsniveaus en start met de Comfort.

2WD

  • De Comfort is standaard rijk uitgerust en onder meer voorzien van airbags vóór aan de bestuurders- en passagierszijde, side airbags vóór, gordijnairbags, knie-airbag, Heavy Duty veren, een in hoogte en lengte verstelbaar stuurwiel met audio- en telefoonbediening, dagrijverlichting, een volwaardig reservewiel, ABS, Brake Assist, Vehicle Stability Control (VSC), Traction Control (TRC), Hill start Assist Control (HAC) en Trailer Sway Control (TSC).

Toyota levert op de Comfort ook een Comfort-pakket met handmatig te bedienen airconditioning, een gekoeld dashboardkastje en een radio/CD-speler met AUX, USB en Bluetooth®.

4WD

  • De Cool Comfort voegt daar handmatig te bedienen airconditioning, een gekoeld dashboardkastje, een radio/CD-speler met AUX, USB en Bluetooth®, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en elektrisch bedienbare ramen vóór (met autofunctie voor bestuurder) aan toe.
  • De Professional heeft onder meer lichtmetalen 17-inch wielen, 265/60R17 all terrain-banden, Toyota Touch audiosysteem met DAB+, RDS, CD-speler, Bluetooth®, AUX en USB aansluiting, 6 speakers, zwart gespoten B-stijlen, een voorbumper in carrosseriekleur, cruisecontrol, Down Hill Assist Control (DAC), een met leder bekleed stuurwiel en dito versnellingspookknop, luxe voorstoelen, mistlampen vóór, parkeercamera, privacy glass achter, Toyota Safety Sense, aluminium treeplanken en verchroomde buitenspiegels, grille, portiergrepen, achterklephendel en achterbumper als extra’s.
  • De Executive is de topversie met lichtmetalen 18-inch wielen met 265/60R18 banden, lichtmetalen 18-inch reservewiel, Climate Control, LED-koplampen met automatische hoogteverstelling en LED-dagrijverlichting, met leder beklede stoelen en stoelverwarming, het navigatiesysteem Go en Smart Entry met startknop.

Multimediasysteem met 7-inch touchscreen
Voor alle uitvoeringen van de beresterke pick-up zijn veel luxe items standaard of beschikbaar als optie. Smart Entry maakt instappen makkelijker dan ooit en het interieur is voorzien van een nieuwe, overzichtelijke middenconsole met een 7-inch touchscreen multimediasysteem – optioneel of zelfs standaard voorzien van navigatie. Het instrumentencluster bevat behalve analoge meters ook een fullcolour 4,2-inch TFT-scherm.

Meest verkochte pick-up ter wereld
De Hilux is wereldwijd ongekend populair. In 2015 zijn in Europa 34.000 exemplaren verkocht, goed voor een segmentaandeel van 23,1%. Wereldwijd zijn overigens in dat jaar zo’n 600.000 exemplaren verkocht.

Bekijk meer info en de prijslijst